Vul hiernaast je gegevens in als je interesse hebt voor een gratis informatief gesprek.

Cursussen tussen hond en kind en begeleiding voor het hele gezin en hond.

De keus om mij toe te leggen op kind, hond en het gezin heb ik heel bewust gemaakt. Ik vind het namelijk niet alleen belangrijk dat je hond zich prettig, begrepen en veilig voelt binnen het gezin, maar juist dat iedereen die deel uit maakt van het gezin zich zo voelt. Daarbij komt dat preventie heel veel ongelukken en verdriet kan voorkomen. Dus waarom wachten dat het fout gaat binnen je gezin terwijl door inzicht en bewustwording veel gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

  1. Workshop kind & hond.

Tijdens deze workshop leert het kind om zelfstandig na te denken, beslissingen te nemen en te handelen in verschillende situaties tussen een hond en hem/haar zelf.

  1. Begeleiding tussen kind, hond en jou als ouder/baasje.

Ik ga samen met jullie werken vanuit de gezinsdriehoek, dit houd in dat ik kijk naar wat de hond nodig heeft, wat het kind nodig heeft en wat jij als ouder/baasje nodig hebt om weer tot een veilig en ontspannen gezin naar elkaar toe te groeien. Zodra duidelijk is waar binnen het gezin aan gewerkt moet worden gaan we samen kijken hoe er door samenwerking en inzicht weer rust en veiligheid kan ontstaan voor alle drie de partijen. Zodat iedereen zich weer veilig, begrepen en gehoord voelt.

  1. lezingen: Laat kind & hond samen veilig opgroeien.

Deze lezing gaat jou inzicht geven in wat voor jou hond en kind risico situaties kunnen zijn en hoe jij deze kunt voorkomen. Lezingen zijn  voor zowel kleine als grotere groepen te boeken. Wil je een lezing boeken neem dan per mail info@dog2balance.nl contact met mij op.

Aanvraag gratis informatief telefonisch gesprek.

5 + 2 =

Enkele voorbeelden:

Stel dat je al een hond hebt en nu zwanger bent, dan kan ik mij voorstellen dat er vragen bij jou als toekomstige ouder komen.

  • Hoe kan ik dadelijk de eerste ontmoeting goed laten verlopen?
  • Wat kan ik doen als de hond te enthousiast naar mijn baby is en de baby hierdoor onbedoeld pijn doet
  • Hoe kan ik het oplossen als mijn baby steeds aan de vacht van mijn hond trekt? Ect…ect,

 

Maar ook als je al een kind hebt kun je tegen bepaalde dingen aanlopen die jezelf wel al geprobeerd hebt te veranderen maar dat maar niet wil lukken.

  • Je peuter kruipt steeds naar de mand als je hond wil slapen
  • Je hond pakt steeds het speelgoed van je kind af of andersom, je kind pakt steeds het speelgoed van je hond af
  • Als er vriend(innet)jes komen spelen wordt het opeens heel druk waardoor je hond zich onzeker gaat voelen en gaat blaffen. Door het geblaf worden de kinderen weer bang en veranderd de sfeer in huis waardoor iedereen een onprettig/onveilig gevoel ervaart.

Voel je nog twijfel of onzekerheid om contact met mij op te nemen? Dan nodig ik je uit voor een GRATIS en vrijblijvend telefonisch screeningsgesprek van ½ uur. Tijdens dit telefonisch screeningsgesprek krijg jij de ruimte om je verhaal te doen en je vragen te stellen en …..kan ik met je meedenken. Vul hiernaast je gegevens in en dan neem ik contact met je op. 

 

Mocht het zo zijn dat ik al direct een advies voor jou heb dat jou verder kan helpen, zal ik dat graag en direct met je delen.

Aantal honden in Nederland

Aantal kinderen in Nederland

Aantal bijtincidenten per jaar

Aantal bijtincidenten bij kinderen per jaar