Kind, hond & ouder,

Wat is er mooier dan dat wat jou lief is, je kind en je hond, het goed kunnen vinden met elkaar. Elkaar waarderen en accepteren. 

Helaas is de realiteit soms anders. Je zoon of dochter is bang voor jullie hond, Jullie hond gromt soms als jullie kind in de buurt komt of je zoontje van 3 begrijpt niet dat als jullie hond aan het eten is hij met rust gelaten wil worden en blijft steeds naar jullie hond toe gaan terwijl deze aan het eten is. Of jullie hond vindt kinderen heel spannend en als er dan bezoek komt met kinderen is er met je hond geen land meer te bezeilen. Dit zijn maar voorbeelden van incidenten die zich voor kunnen doen. Jij als vader/moeder en baasje wilt dit graag in goede banen sturen maar weet niet goed waar te beginnen. Je wil natuurlijk een goede oplossing voor alle partijen. 

Ik schrok toen ik las dat er jaarlijks 75000 bijtincidenten bij kinderen voorkomen. Om dit aantal helpen terug te dringen ben ik met een opleiding begonnen bij Dierbare ontmoetingen gegeven door Cindy van Dorst. Deze opleiding leert mij hoe ik vanuit een denkbeeldige gezinsdriehoek hulp kan bieden. Er wordt gekeken naar de beste oplossing voor je kind, je hond maar ook voor jezelf. Gezamenlijk leren zowel je kind als ook je hond maar ook jijzelf hoe je het beste kunt handelen tijdens de ongewenste situatie.

Herken je een situatie die ik geschetst heb bij jezelf of is er iets anders waar je aan wilt werken neem dan contact met mij op. Dit kan door een mail te sturen naar: info@dog2balance.nl.

Met vriendelijke groeten,

Marie-Jeanne