Leer van elkaar, accepteer elkaar en geniet van elkaar.

Ik zal me even kort voorstellen aan jullie. Mijn naam is Marie-Jeanne Dreiszen en ik woon samen met Guido Bosch.

Zelf mag ik dagelijks genieten en leren van mijn 2 honden Boris, een kruising Beagle/Berner Sennenhond en Lieske, een kruising Border Collie/Australian Shepherd.

Guido heeft ervoor gezorgd dat ik mijn droom kan waarmaken, namelijk een eigen hondenschool beginnen. Guido stelt zijn veld aan Dog 2 Balance beschikbaar, dat gelegen is aan de Looiwinkelstraat in Spaubeek. Daarnaast doet hij alle voorkomende werkzaamheden op het trainingsveldvan Dog 2 Balance.

Toen ik in het jaar 2000 begon met lesgeven werd er nog een heel andere methode gehanteerd. Namelijk dat de hond ondergeschikt aan zijn baas moest zijn en dat je door middel van corrigeren en je als rang-hogere op te stellen je hond gehoorzaamheid bijbrengt. Langzaam aan werd er gelukkig een nieuwe methode ontwikkeld. Deze is veel hond-vriendelijker, namelijk de positieve trainingsmethode. Deze methode sprak mij aan en hier wilde ik meer over leren.

Ik ben toen de cursus instructeur 1 gaan volgen en heb aansluitend instructeur 2 gevolgd bij Martin Gaus in Lelystad. Deze cursussen heb ik met goed gevolg doorlopen. De opgedane kennis heb ik toen mogen uitdragen op een hondenschool waar alleen gehoorzaamheid gegeven werd. Na een aantal jaar heb ik toen een overstap gemaakt naar een hondenschool waar zowel gehoorzaamheid als *Breitensport werden gegeven. (* bij Breitensport worden gehoorzaamheid, hindernisbaan en hordes gecombineerd)

Natuurlijk blijf ik mij regelmatig bijscholen, zodat ik op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen en mijn kennis blijf vernieuwen. Op deze manier kan ik jullie als baasjes en jullie honden ook op een verantwoorde manier begeleiden en voorzien van advies.

Zo heb ik in sept 2018 een cursus gevolgd bij Dierbare Ontmoetingen om ook geschoold te zijn om problemen binnen een gezin te kunnen oplossen en met name als het gaat om problemen met kind en hond of om toekomstige ouders te helpen om de eerste ontmoeting tussen kind en hond goed te plannen en te begeleiden.
Deze opleiding heeft er ook voor gezorgd dat ik nu lezingen geef met de titel: “Laat kind & hond samen veilig opgroeien.”
Deze lezing is voor ouders, grootouders en iedereen die met kind en hond te maken krijgt.
Zodat jij als volwassenen inzicht krijgt in wat specifiek voor jou risicosituaties kunnen zijn en hoe je deze kunt voorkomen.

In april 2016 ben ik mijn eigen hondenschool begonnen en gebruik ik naast de theoretische kennis en mijn praktijkervaring, ook de lessen die mijn hond Boris mij heeft geleerd.

Namelijk dat ik naast de theoretische kennis over hoe een hond leert, hoe je oefeningen kunt aanleren en hoe een hond zijn eigen taal spreekt het minstens zo belangrijk is dat je je eigen angsten, onzekerheden en kracht herkend en erkend. Neem de tijd die nodig is voor zowel je hond als voor jezelf.