Veelgestelde vragen

Hoe oud moet de pup zijn om aan een cursus mee te mogen doen?

Kies je voor het puppy-starterspakket of puppy-privépakket kan gestart worden als je pup 8 weken is. Kies je voor het puppy-groepspakket kun je starten als je pup 10 weken oud is.

Mijn pup heeft de 12 weken enting nog niet gehad. Mag ik dan toch mee doen?

Ja , je mag met je pup meedoen, ook als hij de 12 weken enting nog niet heeft gehad. Omdat je pup nog te jong is om deze enting al te krijgen kan er toch gestart worden. Uiteraard ga ik ervan uit dat wel de eerdere entingen netjes zijn gegeven aan de pup.

Mijn hond wil alleen een halsband om en geen tuigje, is dat een probleem?

Nee, dit is geen probleem. Niet alle honden vinden een tuigje prettig zitten. Wel moet het een halsband zijn die niet dicht kan slippen en prettig zit voor de hond.

Mijn zoon/dochter wil graag de cursus met de hond doen, kan dat?

Om de cursus zelfstandig te volgen is een minimum leeftijd van 18 jaar. Dit omdat een hond opvoeden niet altijd even makkelijk is, er komt heel wat bij kijken aan inzicht, timing en kennis.

Mogen meerdere fam. leden tijdens de training aanwezig zijn?

Ja, je bent met jet hele gezin welkom. Wel is het zo dat er tijdens de les niet gewisseld wordt van begeleider. Diegene die de les start maakt hem ook helemaal af.

Hoe groot zijn de groepslessen?

Er is een minimum van 3 honden en een maximum van 5 honden per groep.

Mag ik mijn hond alleen met voer belonen?

Nee hoor. Wat de beloning is bepaald de hond. De ene hond ziet hondensnoepjes als DE beloning terwijl een andere hond het spel als DE beloning ervaart. Je kiest voor die beloning die werkt voor je hond.

Zijn alle rassen/kruisingen welkom?

Ja, elk ras of elke kruising is welkom.

Wat houd het keurmerk dat je hebt van het ADPT-BENE in?

Dit keurmerk staat garant dat ik de richtlijnen volg die aan het positief trainen worden gesteld. Hiervoor heb ik vragen moeten beantwoorden en is mijn les door een door het APDT aangewezen inspecteur beoordeeld en geobserveerd.

Gaat de les ook bij slecht weer door?

Dit ligt aan de omstandigheden. Als het verantwoord is voor mens en dier om te trainen gaat het gewoon door. Is het weer zo slecht, waardoor je niet het optimale uit de training kunt halen wordt alles 1 week verschoven.