Leer van elkaar, accepteer elkaar en geniet van elkaar.

Voor ik ga uitleggen wat je mag verwachten aan cursussen en welke werkwijze/visie ik erop na houd, wil ik me even kort voorstellen.

Ik ben Marie-Jeanne Dreiszen en woon samen met Guido Bosch. Het mooi omheinde en goed onderhouden trainingsveld, gelegen aan de Looiwinkelstraat in Spaubeek, is zijn eigendom. Alle voorkomende werkzaamheden worden vakkundig en met plezier uitgevoerd door Guido. Zelf mogen we dagelijks genieten en leren van onze 2 honden, Boris (kruising Beagle/Berner Sennenhond Juni 2010) en Lieske ( kruising Border Collie/Australian Shepherd aug 2016

Wie ik ben als persoon? Wel, ik sta positief in het leven, lach graag en veel. Ook vind ik het belangrijk om respect voor ieders mening en gevoel te hebben. Daarnaast ben ik enthousiast en kan ik mij goed inleven.

Al van kind af aan heb ik iets met dieren en speciaal met honden.

Mijn eerste hond kreeg ik (pas) toen ik 22 was, maar vanaf die tijd heb ik ook altijd een of meerdere honden in mijn leven gehad. Iedere hond die in mijn leven is geweest heeft mij inzichten gegeven. Ik heb er van mogen leren en zelf mogen ervaren hoe je (onbewust) een verkeerde reactie geeft of verkeerde beslissing neemt.

Ook dat dat bepaalde gevolgen kan hebben, maar dat het hart van je hond graag vergeeft. Het geeft mij veel voldoening om voor mijn honden te mogen zorgen. Ik geniet van de wandelingen, als ze lekker in huis liggen te slapen, van hun streken, maar zeker ook “gewoon” van wie ze zijn….. “

Het ontstaan van Dog 2 Balance.

Ik ben begonnen met lesgeven toen ik met mijn toenmalige hond zelf op cursus ging. Ik werd benaderd of het mij leuk leek om zelf les te geven. Tja, dat leek mij zeker wel wat. Dit was mijn eerste stap in het instructeursvak. In de periode dat ik startte met les geven was men er nog van overtuigd dat je ervoor moest zorgen dat je rang-hoger bleef en dat je doormiddel van correcties je hond het luisteren bijbracht.

Gelukkig stond de wetenschap omtrent de hondenopvoeding niet stil. Er werden nieuwe inzichten bekend, waar ook een nieuwe trainingsmethode bij hoorde. Namelijk de positieve trainingsmethode. Mijn interesse was gewekt , en wat wilde ik hier graag meer over leren. Dat was het moment waarop ik het niet meer verantwoord vond om ongediplomeerd les te geven. Ik ben de schoolbanken weer in gegaan en heb toen mijn kynologisch instructeursdiploma op de Martin Gaus academie behaald.

Hier komt alles samen

Na aardig wat jaren op andere hondenscholen te hebben lesgegeven, kreeg ik mijn eigen visie en was het tijd voor een nieuwe stap. In april 2016 ben ik gestart met hondenschool Dog 2 Balance.

Hier komt alles samen, mijn liefde voor honden, mijn drive om kennis te delen, omgang met mensen, en vanuit geduld, respect en vertrouwen, te leren samenwerken met je hond.

Wat ik belangrijker vind dan de gehoorzaamheidsoefeningen die geleerd worden is:

  • Dat je leert om te communiceren met je hond in plaats van commanderen.
  • Dat je elkaars “taal” gaat begrijpen, zodat er begrip en vertrouwen kan groeien.
  • Dat als je klaar bent met de cursussen je je rugzakje met kennis heb gevuld. Zodat je zelfstandig je hond kunt begrijpen, je hond kunt aansturen en weet hoe je vanuit respect samen met je hond tot een oplossing voor iets kunt komen.
  • Dat je hond en jij je veilig en prettig voelen tijdens de lessen.

 

Ik blijf regelmatig bijscholingen en workshops volgen

Om up to date te blijven van nieuwe inzichten en kennis blijf ik regelmatig bijscholingen en workshops volgen. Zodat de lessen die gegeven worden aansluiten aan de nieuwste inzichten.

Naast mijn theoretische kennis en praktijkervaring, gebruik ik ook de wijze lessen die Boris mij heeft geleerd. Namelijk dat ik naast de kennis over hoe een hond leert, hoe je oefeningen kunt aanleren en hoe een hond zijn eigen taal spreekt, het minstens zo belangrijk is om je eigen angsten, onzekerheden en krachten te herkennen en erkennen.

Wat ik van Lieske heb mogen leren is dat je een hond niet zo kunt “maken” als dat je in je hoofd hebt. Al doe je nog zo je best en zet je je voor 100% in, er zijn altijd factoren die meespelen tijdens de opvoeding van je hond.

Denk aan:

  • Ras eigenschappen, (zo heeft Lieske de drang om verkeer bij elkaar te drijven).  Dit kan gedeeltelijk komen door haar ras-eigenschap (veedrijvers), maar wellicht heb ik hier ook niet tijdig op ingespeeld. Dan is het verstandig om te gaan managen, te accepteren en vooral te genieten van alles wat er wel geweldig is.
  • Opgedane ervaringen van buitenaf (waar je vaak geen invloed op hebt),
  • Karaktereigenschappen enz.