Mijn avontuur begon met onze eigen pup

Ik ben Marly Joosten en ik assisteer Marie-Jeanne op zaterdag, voor 2 uurtjes. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en een lieve hond, genaamd Sander. Ik woon in Stein en ben werkzaam in de zorg voor verstandelijk beperkte mensen.

Mijn avontuur begon met onze eigen pup. Hij was 4 maanden oud toen hij uit het buitenland bij ons kwam. We volgden de puppy-cursus, de basiscursus en daarna zijn we met de fun-lessen begonnen, waar we nog steeds aan deelnemen.

Tijdens de basiscursus hielp ik spontaan medecursisten. Dit vond ik wel leuk en toevallig kwam dit ter sprake. Ik vertelde Marie-Jeanne dat ik dit wel leuk vind en als ik ooit kan helpen ik dit wel wilde doen. En een paar weken later stond ik naast haar op het veld...

Ik ga graag met mensen om. Dit in combinatie met hun hond is een super combinatie! Ik ben positief ingesteld en dit kan ik goed inzetten tijdens de cursussen. Ik geniet ervan als baasjes inzicht krijgen in hun hond en daardoor een band opbouwen met elkaar. Ik observeer veel tijdens de lessen en stuur de baasjes, daar waar nodig is, bij. Het is mooi om te zien hoe baasjes steeds beter verschillende situaties kunnen managen. Dit is voor mij de drive om op zaterdag naast Marie-Jeanne op het veld te staan. Zij is erg kundig en ik leer nog steeds veel van haar. En deze kennis wil ik graag delen met de cursisten.