In dit pakket ga je leren de juiste keus te maken voor je puberende hond. 

 

Samen kijken we wat jou puberhond nodig heeft in deze onrustige periode van zijn leven. Zodat je je hond optimaal kunt begeleiden zonder dat je druk op hem hoeft te leggen.

Na het volgen van het van het pakket  "een goede start met je pup, hoe doe je dat? is het mogelijk om het "van pup naar puber" pakket te volgen.

Omdat er in de puberteit zowel lichamelijk als geestelijk veel veranderd voor je hond kan het zijn dat zijn natuurlijk evenwicht even in onbalans is. Het is niet zo dat hij ongehoorzaam is maar hij komt in een nieuwe fase van zijn leven. Deze fase is zowel voor je hond als voor jou niet altijd even makkelijk. Tijdens "Het van pup naar puber pakket" krijg je inzicht waar je hond mee worstelt tijdens de puberteit en hoe je hier mee om kunt gaan. Zo kun je problemen voorkomen en kunnen je hond en jij het meest optimale resultaat behalen in deze moeilijke puberteitsfase.  

 

DOORDAT JE INZICHT KRIJGT WAT ER BIJ JE PUBER GEBEURT, BEGRIJP JE ZIJN GEDRAG BETER. HIERDOOR VOORKOM JE PROBLEMEN EN BEHAAL JE HET MEEST OPTIMALE RESULTAAT VOOR JULLIE VERDERE TOEKOMST.  

 

Wat ga je leren in het van pup naar puberpakket?

 • Theorieles via Zoom van 1.5 uur.
 • Er zijn 7 praktijklessen van 3/4 uur. Tijdens de lessen is er altijd de mogelijkheid om eigen inbreng aan te dragen.   
 • Als je behoefte hebt en de mogelijkheid er is, is het mogelijk om max. 2 lessen in een groepje van 2 of 4 honden te krijgen. Tijdens deze lessen leer je hoe je omgaat met afleiding.  Je gaat praktische oefeningen leren. Deze zijn in het begin nog niet gericht op de standaard oefeningen, maar echt gericht op onderling samenwerken en om het onderlinge vertrouwen te laten groeien.
 • Tijdens de duur van het pakket mag je onbeperkt vragen stellen via de app/mail.   
 • Nieuwe oefeningen zijn stap voor stap uitgewerkt en krijg je op papier of per mail mee. Zo kun je de theorie achter de oefening altijd terug lezen.   
 • Tijdens de lessen zal ik filmpjes maken die ik later met je deel. Zo kun je thuis de les nog terug kijken en ervan leren.

 

JE LEERT DE KEUS TE MAKEN DIE HET BESTE is VOOR JE PUBER-HOND. ZODAT DEZE ZO STABIEL MOGELIJK DOOR DE PUBERTEIT KOMT. 

 

Praktische info voor het van puppy naar puberpakket. 

Waar is de theorieles voor?.

 • Je leert over de 5 meest voorkomende motivaties die het gedrag van je hond kunnen beïnvloeden
 • We bespreken welke invloed de puberteit op je hond heeft en hoe je dit het kunt begeleiden.
 • Na de theorieles begrijp je het gedrag van je puber beter. Hierdoor ben jij in staat om je puber hond optimaal aan te sturen. Het resultaat hiervan is op termijn zeker zichtbaar. Doordat je nu de theoretische kennis hebt over wat je hond motiveert in zijn gedrag kun je betere beslissingen nemen. Zodat je problemen kunt voor komen en je hond en jij het meest haalbare resultaat in deze moeilijke puberteitsfase halen.  
 • Oefeningen die gestart zijn in het "een goede start met je pup. Hoe doe je dat?" pakket, worden verder uitgebouwd en wordt de moeilijkheidsgraad aangepast. 
 • Je krijgt nieuwe oefeningen aangeleerd. Naast dat de oefeningen je puber kunnen helpen in bepaalde situaties, zijn ze allemaal gericht zijn op praktisch en functionaliteit.  

Na het volgen van de pakketten "een goede start met je pup, hoe doe je dat?" en het "van pup naar puberpakket", is je rugzak al aardig gevuld met kennis. Deze kennis kun je gedurende het hele leven van je groet vriend gebruiken.

Het zijn dus cursussen voor een heel hondenleven lang! 


Investering

Het tarief deel ik graag met je tijdens een gratis en vrijblijvend telefoongesprek. Tijdens dit gesprek kun jij je vragen met mij delen. Zodat je een bewuste keus kunt maken of dit aanbod is wat jij zoekt en waar je behoefte aan hebt.